fbpx
Home Idei si sfaturi Pantofi & accesorii Cum a apărut jartiera?

Cum a apărut jartiera?

Jartiera își are originile în Anglia secolului XIV-XV și era folosită de bărbați pentru a le susține ciorapii. Cu trecerea timpului jartiera a devenit cel mai prețios accesoriu din trusoul miresei.

În Anglia Evului Mediu, exista obiceiul ca la nunți, după ce mirii se retrăgeau în camera lor, invitații să se strecoare pentru a fura ciorapii miresei; se spunea că cea care reușea, urma să fie cea care se va căsători prima.

Cu trecerea timpului, obiceiul s-a schimbat și mireasa a început să arunce de bunăvoie ciorapul în timpul nunții. De la aruncarea ciorapului până la jartieră drumul a fost foarte scurt.

Ne plac lucrurile cu poveste, made with ❤, așa că atunci când am decis să creăm jartierele Freya am vrut mai întâi să cunoaștem povestea minunată a acestui accesoriu atât de senzual.

Fie că vă doriți o jartieră realizată din detaliile de pe rochie, fie că vă ghidați după tradiția “ceva nou, ceva vechi, ceva împrumutat, ceva albastru” și doriți o jartieră care să aibă un mic detaliu albastru, semn de fidelitate, iubire și noroc, Freya Wedding realizează o gamă largă de jartiere personalizate în funcție de dorințele fiecărei mirese.

Text: Dana Barbul

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Cum să îți planifici dimineața nunții

După luni și luni de pregătiri și planificări, sosește și Ziua Nunții. Toată lumea în jur îți spune...

8 întrebări esențiale pentru organizarea unei nunți în 2021

Nu mai este un secret pentru nimeni că industria nunților s-a schimbat enorm în...

10 tradiții ciudate de la nunți din întreaga lume

Cred că fiecare dintre noi cunoaștem anumite tradiții, mai mult sau mai puțin practicate în ziua nunții. De la furatul miresei,...

Imagine Timisoara Festival revine!

💎 După o primă ediție care a fost receptată extrem de entuziast de către comunitate în 2019, Imagine Timisoara Festival își continuă...

Tot ce trebuie să știi înainte să participi la un târg de specialitate

Înainte de a te lăsa influențat negativ de titluri de articole precum “Participarea la târguri ca expozant nu mai e rentabilă” sau...

W3Schools