fbpx
Home Idei si sfaturi Pantofi & accesorii Cum a apărut jartiera?

Cum a apărut jartiera?

Jartiera își are originile în Anglia secolului XIV-XV și era folosită de bărbați pentru a le susține ciorapii. Cu trecerea timpului jartiera a devenit cel mai prețios accesoriu din trusoul miresei.

În Anglia Evului Mediu, exista obiceiul ca la nunți, după ce mirii se retrăgeau în camera lor, invitații să se strecoare pentru a fura ciorapii miresei; se spunea că cea care reușea, urma să fie cea care se va căsători prima.

Cu trecerea timpului, obiceiul s-a schimbat și mireasa a început să arunce de bunăvoie ciorapul în timpul nunții. De la aruncarea ciorapului până la jartieră drumul a fost foarte scurt.

Ne plac lucrurile cu poveste, made with ❤, așa că atunci când am decis să creăm jartierele Freya am vrut mai întâi să cunoaștem povestea minunată a acestui accesoriu atât de senzual.

Fie că vă doriți o jartieră realizată din detaliile de pe rochie, fie că vă ghidați după tradiția “ceva nou, ceva vechi, ceva împrumutat, ceva albastru” și doriți o jartieră care să aibă un mic detaliu albastru, semn de fidelitate, iubire și noroc, Freya Wedding realizează o gamă largă de jartiere personalizate în funcție de dorințele fiecărei mirese.

Text: Dana Barbul

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Imagine Timisoara Festival revine!

💎 După o primă ediție care a fost receptată extrem de entuziast de către comunitate în 2019, Imagine Timisoara Festival își continuă...

Tot ce trebuie să știi înainte să participi la un târg de specialitate

Înainte de a te lăsa influențat negativ de titluri de articole precum “Participarea la târguri ca expozant nu mai e rentabilă” sau...

Sfaturi pentru tenul tău înainte de nuntă: ce să faci/ să nu faci

Fiecare mireasă îsi dorește să strălucească în ziua nunții ei, însă acest lucru nu se întamplă peste...

7 cadouri personalizate pentru domnișoarele tale de onoare

Domnișoarele de onoare sunt parte din povestea ta. Acum a venit timpul să le mulțumești, arătându-le cât...

Află cum gestionează managerii sălilor de nuntă evenimentele din 2020 pe perioada pandemiei: Flonta Daniel și Penescu Bianca.

Află cum gestionează managerii sălilor de nuntă evenimentele din 2020 pe perioada pandemiei: Flonta Daniel ( Complex Flonta ) și Penescu Bianca (...