fbpx
Home Idei si sfaturi Planning Sfaturi pentru alcătuirea bugetului unei nunţi

Sfaturi pentru alcătuirea bugetului unei nunţi

1.Decideţi cine va contribui financiar – precizaţi ce anume plătesc familiile şi ce plătesc cuplurile.

2.Organizaţi-vă – puneţi resursele financiare într-un singur loc/cont, astfel va fi mai uşor de urmărit activitatea financiară.

3.Stabiliţi un sistem de efectuare a plăţilor – contul alocat nunţii să fie diferit de cel al cheltuielilor zilnice, pentru a evita eventuale neînțelegeri.

4.Spune cu exactitate bugetul de care dispuneţi – spuneţi furnizorilor bugetul exact pe care îl alocaţi, pentru a nu exista surprize în momentul semnării contractelor.

5.Decideţi ce e mai important – alegeţi cele 3 priorităţi ale nunţii, alocaţi-le un buget extra, apoi următoarele 3, cu un buget mai mic şi apoi restul elementelor.

6.Fiţi flexibili – data la care va avea nunta va avea un impact puternic asupra bugetului, stabilirea nunţii în plin sezon şi într-o seară de sâmbătă va scoate ceva bani din bugetul vostru.

7.Cereţi informații privind costuri suplimentare – ştiind toate costurile de la bun început, vă va ajuta să acoperiţi cât mai bine toate cheltuielile estimate.Întrebaţi de asemenea taxele care se percep pentru elementele extra, ore extra pentru dj, elemente extra la meniu etc.

8. Acordarea bugetului extra – aveţi grijă cu privire la micile cheltuieli ”extra” care intervin şi pe care le acceptaţi. Acestea vă pot da peste cap întregul buget.

9.Acordaţi un 5% ”în caz că” – alocaţi cei 5% din întregul buget pentru situaţii neprevăzute care pot interveni sau pentru situaţii de urgenţă.

wedding planner

Sfaturi pentru a micşora bugetul:

  1. Scurtaţi lista de invitaţi – poate fi greu, dar acest lucru vă va reduce substanţial costurile nunţii.
  2. Fiţi flexibili – alegerea datei nunţii este decisivă pentru bugetul vostru. Dacă bugetul nu vă permite, planificaţi data pentru o lună care să nu fie în plin sezon.
  3. Limitaţi opțiunile de la bar – după meniul cu felurile de mâncare, barul va fi a doua cheltuială importantă. Limitaţi numărul marcilor de bere, vin sau cocktailuri, iar efectul va fi cel aşteptat.
  4. Alegeţi o locație drăguţă – desigur că veţi alege o locaţie frumoasă. Cu cât această locaţie arată mai bine, cu atât veţi investi mai puţin în decorarea ei.

Text: Dl. Căsătorescu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Cum să îți planifici dimineața nunții

După luni și luni de pregătiri și planificări, sosește și Ziua Nunții. Toată lumea în jur îți spune...

8 întrebări esențiale pentru organizarea unei nunți în 2021

Nu mai este un secret pentru nimeni că industria nunților s-a schimbat enorm în...

10 tradiții ciudate de la nunți din întreaga lume

Cred că fiecare dintre noi cunoaștem anumite tradiții, mai mult sau mai puțin practicate în ziua nunții. De la furatul miresei,...

Imagine Timisoara Festival revine!

💎 După o primă ediție care a fost receptată extrem de entuziast de către comunitate în 2019, Imagine Timisoara Festival își continuă...

Tot ce trebuie să știi înainte să participi la un târg de specialitate

Înainte de a te lăsa influențat negativ de titluri de articole precum “Participarea la târguri ca expozant nu mai e rentabilă” sau...

W3Schools