fbpx
Home Idei si sfaturi Îmbrăcăminte mire Cei 5 pași esențiali pentru costumul ideal

Cei 5 pași esențiali pentru costumul ideal

Nu vreau să vă vorbesc despre Tudor Tailor, îmi doresc cu adevărat să vin cu informație prețioasă către voi pe care să o primiți și să o dați mai departe, iar prin asta să contribuim cu un plus de EDUCAȚIE VESTIMENTARĂ.

COSTUMUL IDEAL sigur că este un concept diferit pentru fiecare dintre noi. Totuși, în calitate de specialist în domeniu, aș vrea să va prezint cei 5 pași pe care ar trebui să îi respectați pentru că în ziua nunții să purtați un costum de cea mai bună calitate. Primii 2 pași sunt generali, iar ceilalți 3 specializați.

1. STUDIAȚI PIATA – este un pas firesc, mai ales pentru cei care sunt nehotărâți. Vizitați magazine, site-uri, rețele de socializare și faceți un SHORTLIST.


2. CEREȚI RECOMANDĂRI – de cele mai multe ori, în perioada în care ne căsătorim, se căsătoresc și mulți prieteni (pentru că e vârstă potrivită), prieteni care la rândul lor au avut experiențe cu fiecare furnizor în parte (costume, săli de evenimente, wedding planner, prăjituri etc). Aceștia neapărat reprezintă surse de încredere, așa că nu ezitați să le cereți feedback. 


Marketingul diferitelor branduri noi sau de proastă calitate, vă poate FURA PRIVIREA, dar mai ales portofelul, iar în ziua nunții NU aveți nevoie de o experiență proastă. Trebuie mers LA SIGUR.


3. LA COMANDĂ – un costum de calitate nu poate fi altcumva, decât realizat la comandă. Din experiență, mai puțin de 5% dintre bărbați se încadrează cu succes în fittingurile standard ale brandurilor cu costume gata făcute, să nu mai spun că lipsesc CUSTOMIZARILE.
Povestit despre ce înseamnă costum la comandă, dar și despre customizări posibile.


4. CALITATEA MATERIALELOR – un costum de calitate, înseamnă neapărat un material de calitate, adică din fibre naturale (de obicei 100% lână), dar asta nu e tot. Grosimea țesăturii, finețea firului de lână, compoziția sau stilul de țesere pot face o diferență foarte mare. 

Imaginați-vă vara, 40 de grade, soare și un costum care deși arată excelent în poză de pe Pinterest, în realitate are o densitatea care nu permite corpului să respire, dar și o grosime mediu + (care la prima vedere e subțire).

5. CONSILIERE VESTIMENTARĂ PERSONALIZATĂ – exact ce am făcut până acum, dar și mult mai mult, în funcție de fiecare mire în parte.

De cele mai multe ori, viitorii miri nu țin cont de faptul că ținuta de mire trebuie să se POTRIVEASCĂ cu felul în care ei au gândit tot evenimentul (câteva exemple proaste + exemplul cu poză de pe telefon + exemplul cu pantofii maro la costum bleumarin + continuarea).

Cei care aveți succes în domeniile în care activați, înțelegeți că doar un specialist poate face lucrurile așa cum trebuie. La fel este și la costume.

Text: Octavian Borod

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Cum să îți planifici dimineața nunții

După luni și luni de pregătiri și planificări, sosește și Ziua Nunții. Toată lumea în jur îți spune...

8 întrebări esențiale pentru organizarea unei nunți în 2021

Nu mai este un secret pentru nimeni că industria nunților s-a schimbat enorm în...

10 tradiții ciudate de la nunți din întreaga lume

Cred că fiecare dintre noi cunoaștem anumite tradiții, mai mult sau mai puțin practicate în ziua nunții. De la furatul miresei,...

Imagine Timisoara Festival revine!

💎 După o primă ediție care a fost receptată extrem de entuziast de către comunitate în 2019, Imagine Timisoara Festival își continuă...

Tot ce trebuie să știi înainte să participi la un târg de specialitate

Înainte de a te lăsa influențat negativ de titluri de articole precum “Participarea la târguri ca expozant nu mai e rentabilă” sau...

W3Schools