fbpx
Home Idei si sfaturi Îmbrăcăminte mire Cum trebuie să se îmbrace un mire?

Cum trebuie să se îmbrace un mire?

Este una dintre întrebările pe care le aud aproape în fiecare zi, la Tudor Personal Tailor în Timișoara și sunt convins că răspunsurile vor ajuta viitorii miri să ia o decizie mai bună, atunci când vor trebui să se decidă asupra acestui aspect.

Ziua nunții este un moment unic, un moment la care și bărbații visează, nu doar femeile, și de ce să nu avem mai mare grijă de opțiunea vestimentară?

Mai jos veți găsi cele mai importante sfaturi, culese 100% în urma discuțiilor cu viitorii miri:

  1. Alocă TIMP și STUDIAZĂ opțiunile din piață – este bine să începeți ”căutările” cu cel puțin 3,4 luni înainte de marele eveniment, cu mare răbdare și cu dorința de a fi cât mai informat (fiecare dintre noi ne pricepem la ceva, unii suntem ingineri, alții artiști, unii contabili, iar altii consilieri vestimentari – aceștia din urmă vă pot aduce un plus incredibil în alegerea unei ținute frumoase, cu personalitate si foarte important, aleasă corect); așa că, un aspect esențial este găsirea unei persoane care se pricepe în consiliere.
  2. Ia în calcul relevanța unei ținute MADE-TO-MEASURE – experiența made-to-measure este unică , este total diferită de ceea ce înseamnă a cumpăra un costum gata făcut de pe raftul unui magazin, însă sunt și unele persoane care nu o consideră relevantă – dacă te încadrezi in prima categorie, îți recomand sa te interesezi, să testezi piața foarte atent și să apelezi la serviciile unui brand cu experiență și cu reputație bună – in ultimii 2 ani, au apărut tot mai multe branduri noi, care promit o experiență extraordinară și uneori „la o mega reducere”. ATENȚIE: să faci croitorie nu este ușor! Este ca la dentist sau la mecanic.
  3. Alege ȚINUTA POTRIVITĂ cu gusturile tale, contextul evenimentului și nu în ultimul rând cu regulile vestimentare – dacă se ține cont de aceste 3 criterii, șansele de a purta ținuta ideală cresc considerabil. Gusturile fiecăruia sunt diverse și acesta este motivul pentru care nu voi dezvolta, în schimb contextul evenimentului (sala, invitații, meniul, aranjamentele, rochia miresei si muulte alte detalii) și regulile vestimentare, vor fi destul de clare. Cea mai întâlnită întrebare este: ”să merg pe un smoking sau pe un costum clasic?” – iar de aici ar trebui să înceapă o discuție pentru care aș avea nevoie de un articol întreg :). Oricum detalii precum alegerea nasturilor, a căptușelii interioare, sau a tipului de rever și de buzunare este o plăcere în cele mai multe dintre cazuri.
  4. Este foarte important să FII RELAXAT – pregătirea unei nunți presupune mult efort și uneori mult stres; crede-mă că alegerea detaliilor unui costum sau a unei cămăși, accesorizarea sau alegerea tipului de piele pentru pantofi, poate fi o placere pe care să iți dorești să o reexperimentezi cât mai curând. Este totuși o nuntă, este bucurie 🙂

În speranța că te-am ajutat să privești cu mai multă liniște experiența pe care urmează să o trăiești, te invit să imi adresezi orice întrebare consideri că este importantă pentru tine, astfel încât să iei cea mai buna decizie.

Text: Octavian Borod

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Cum să îți planifici dimineața nunții

După luni și luni de pregătiri și planificări, sosește și Ziua Nunții. Toată lumea în jur îți spune...

8 întrebări esențiale pentru organizarea unei nunți în 2021

Nu mai este un secret pentru nimeni că industria nunților s-a schimbat enorm în...

10 tradiții ciudate de la nunți din întreaga lume

Cred că fiecare dintre noi cunoaștem anumite tradiții, mai mult sau mai puțin practicate în ziua nunții. De la furatul miresei,...

Imagine Timisoara Festival revine!

💎 După o primă ediție care a fost receptată extrem de entuziast de către comunitate în 2019, Imagine Timisoara Festival își continuă...

Tot ce trebuie să știi înainte să participi la un târg de specialitate

Înainte de a te lăsa influențat negativ de titluri de articole precum “Participarea la târguri ca expozant nu mai e rentabilă” sau...