fbpx
Home Idei si sfaturi Aranjamente florale “A personal floral touch” pentru ziua ta specială in 2020

“A personal floral touch” pentru ziua ta specială in 2020

Florile au fost de la inceputul timpurilor o parte importantă a oricărei nunți, miresele purtând inițial flori în Grecia Antică și Roma pentru a semnifica fertilitatea. Acum sunt utilizate în principal în scopuri estetice de a înfrumuseța cea mai specială zi din viata mirilor. Aranjarea florilor a evoluat de-a lungul anilor și acestea s-au schimbat pe parcursul secolului trecut. Acum florile de nuntă se aleg mai mult în functie de culoare încorporând cât mai multă verdeață, începând să exprime semnificații mai mult personale si mai putin istorice si religioase.

Diferiții floristi de pe scena internatională sunt de acord că pentru aranjamentele florale de nuntă ale anului 2020 cuvintele cheie sunt: „ușoare”, „eterice”, „delicate” și „durabile”. Floriștii din toate țările au observat o schimbare în cererile de flori care „se simt organice” și care sunt „conturate în mod natural” sub formă și design.

Adăugarea de elemente din lemn la designul mesei a crescut de asemenea în popularitate, dar pentru cei care optează pentru aspectul mai putin rustic, recipientele din metal, sticlă și/sau piatră sunt, de asemenea, în vogă. Este important ca alegerea să fie una personală, cu semnificație pentru miri, nu doar “un recipient”. Mireasa mai creativă care dorește un factor cu un ‘personal touch’, face împreună cu prietenele și domnișoarele de onoare, recipientele cu mânuțele lor, ceea ce va da evenimentului o notă ridicată la “personalitatea evenimentului”.

Nunțile se referă la a exprima personalitatea de cuplu, iar acest lucru se extinde asupra florilor alese pentru aranjamente și în special pentru buchetul miresei.

Ani la rând faimosul Pinterest a fost baza în alegerea unui aranjament sau buchet. Cu mare bucurie din partea floriștilor cuplurile încep să perceapă ‘Pinterest’ ca o sursă de inspirație și nu o sursă de copy-paste pentru ziua lor specială.

Multe cupluri se îndepărtează de dorința de a copia aranjamentele și, în schimb, caută noi modalități de a-și implementa personalitățile în aranjamentele de flori.

Flori timisoara
decor nunta aer liber

Textura naturală, obiectele personale încorporate în buchet, gen broșa bunicii, medalionul mamei, țesăturile istorice din familie și alte obiecte cu nota personală care sunt încorporate în aranjamentele florale care dau viață și personalitate evenimentului sunt tot mai des întâlnite și dorite.

Verdeața florală mai puțin întâlnită în buchetele de zi rămâne să facă parte din ambientul floral de la evenimente. În acest caz, cantitatea de flori din acele aranjamente va crește. Începem să vedem o abundență de flori la nunțile din anul 2020, fie că sunt sub forma unui arc floral reinterpretat sau a unei instalații suspendate, fie sub forma a unui perete floral ce dă un accent de personalitate evenimentului.

Pentru anul 2020, floristii prezic că multe cupluri vor adopta abordarea “less is more” în stil minimalist. Optarea pentru acest stil împreună cu flori de calitate și diversitate, face ca floriștii să poată etala talentul designului la un nivel înalt.

Pentru a se potrivi cu estetica minimalistă, culorile sunt asteptate să se îndrepte spre nuanțe neutre, cu diferențe tonale subtile și completând combinațiile de culori. În unele cazuri se va adăuga un ton de culoare ca și un accent mai vivant, însă sub nici o formă nu va fi contrastanță cu nuanțele de bază fine.

În sezonul ce vine, vor exista mai puține culori îndrăznețe, unii designeri le numesc mai puțin elegant, “tipătoare”, și se așteaptă ca accentual să fie mai degrabă pe nuanțe calme, calde și nuanțe percepute ca fiind din paleta de culori universal recunoscut “pure romance”.

Tonurile naturale vor deveni mai vizibile combinate cu florile albe spre crem și verdeață de nuanță vernil bleu ca si mult iubitul eucalyptus în diferitele sale soiuri, în timp ce nuanțele de auriu matifiat, crem și coral vor rămâne cu noi și în 2020.

În sezonul care vine ne putem aștepta la o experimentare educată cu culorile și soiurile de flori alese de mirii noștri care sunt în așteptarea zilei lor speciale.

Text: Negrea Bianca

Previous articleBridal trends 2020
Next articleParteneri in dragoste

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Cum să îți planifici dimineața nunții

După luni și luni de pregătiri și planificări, sosește și Ziua Nunții. Toată lumea în jur îți spune...

8 întrebări esențiale pentru organizarea unei nunți în 2021

Nu mai este un secret pentru nimeni că industria nunților s-a schimbat enorm în...

10 tradiții ciudate de la nunți din întreaga lume

Cred că fiecare dintre noi cunoaștem anumite tradiții, mai mult sau mai puțin practicate în ziua nunții. De la furatul miresei,...

Imagine Timisoara Festival revine!

💎 După o primă ediție care a fost receptată extrem de entuziast de către comunitate în 2019, Imagine Timisoara Festival își continuă...

Tot ce trebuie să știi înainte să participi la un târg de specialitate

Înainte de a te lăsa influențat negativ de titluri de articole precum “Participarea la târguri ca expozant nu mai e rentabilă” sau...

W3Schools