fbpx
Home Idei si sfaturi Interviuri | Articole 10 greșeli de evitat atunci când alegi rochia de mireasă

10 greșeli de evitat atunci când alegi rochia de mireasă


Dragi viitoare mirese, știm cât este de important momentul alegerii rochiei de mireasă, iar pentru asta îți propunem, în cele ce urmează, să citești cele mai comune greșeli produse în alegerea rochiei.

  1. Mergi cu prietenele tale cele mai bune, însă acestea nu te ajută deloc. Mai mult decât atât, atunci când tu crezi că în sfârșit ai găsit rochia, ele nu sunt încântate.
  2. Mergi cu viitoarea soacră. Deși nu sunt foarte comune aceste situații, când au loc, nu se termină frumos. Aceasta va avea o atitudine autoritară față de ține și tot timpul va dori să își impună punctul de vedere. Fie rochia e mult prea strâmtă, fie prea decoltată, fie nu e “suficient” de albă. În orice caz, să mergi cu soacra pentru achiziționarea rochiei de mireasă nu pare a fi cea mai bună idee.
  3. Te ghidezi după tendințe și nu după ce îți stă ție bine. E adevărat că în fiecare an tendințele în materie de rochii de mireasă se schimbă, însă nu trebuie să îți schimbi și tu dorințele în ceea ce privește cea mai importantă zi din viața ta. Au existat ani în care au dominat tansparențele, penele, accesoriile prețioase sau trenele foarte lungi. Trebuie să fim obiective și să înțelegem că nu tot ce se poartă, ne stă bine și nouă. Există foarte multe variante de rochii și trebuie să o alegi pe cea care te face să te simți frumoasă, dar în acealasi timp să fie și confortabilă, în măsura posibilului.
  4. Nu îți setezi un buget. Când pătrunzi într-un showroom de rochii de mireasă, vei avea tendința să te uiți la fiecare rochie în parte fără să te gândești la buget. De cele mai multe ori este bine să îți setezi un buget și să le soliciți consultantelor doar rochii care se încadrează în bugetul tău.
  5. Mergi cu viitorul soț. Deși e greu de crezut, bărbații au cei mai critici ochi. Acest obicei aduce cu el 2 mari dezavantaje: strică momentul unic în care viitorul soț te vede pentru prima oară în rochia de mireasă și în același timp îți va oferi mai multe critici decât complimente. Mai mult decât atât, dorințele tale legate de rochie nu vor corespunde niciodată cu ale lui. În aceste condiții cred că e mai bine să îl lași acasă.
  6. Nu îți creezi dinainte o imagine definită despre cum vrei să fie rochia. Deși ai visat de mică cum va fi rochia de mireasă, când ajungi în showroom nu știi ce rochii să probezi și te lași dusă de val: încerci de la rochii prințesă, A line, la rochii sirenă și poate chiar rochii pe care nu le consideri pe placul tău. Aceasta este una dintre greșelile cele mai des întâlnite și e bine totuși să o eviți.
  7. Alegi o rochie văzută pe rețelele de socializare și încerci să găsești același model la un preț mult mai mic. Deși știi că este imposibil să găsești aceeași rochie văzută pe Pinterest, cauți în foarte multe showroom-uri acel model și nu dorești să încerci și altceva.
  8. Ești rigidă în decizii și nu dorești să faci niciun fel de compromis în ceea ce privește alegerea rochiei.
  9. Dorești să concepi o rochie de la 0 fără să știi cum va arăta rezultatul final sau dacă se potrivesc toate elementele alese.
  10. Dorești copierea unei rochii de la casele de modă faimoase.Trebuie să te gândești că nu există o copie fidelă a unei rochii de câteva mii/zeci de mii de euro, pe care să o găsești la câteva sute de euro. E imposibil să găsești aceeași dantelă fină, aceeași broderie unică, același material natural care se așează atât de bine. Practic dacă alegi această varianta, pornești de la ideea sigură că este imposibil ceea ce îți dorești. Încearcă să îți găsești rațiunea și să te lași ușor inspirată de modele faimoase, însă nu crea o copie. Rochia ta trebuie să fie unică, iar în felul acesta vei evita dezamăgirea.

Am creat acest articol cu gândul de a ajuta viitoarele mirese să găsească rochia mult visată într-un timp scurt, iar rezultatul să fie unul excepțional. Lasă-te inspirată de frumos, alege singură și bucură-te de momentul alegerii rochiei de mireasă, este un moment unic!

Mireasa stresata
Rochie de mireasa

Text: Lavinia Hreniuc

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Cum să îți planifici dimineața nunții

După luni și luni de pregătiri și planificări, sosește și Ziua Nunții. Toată lumea în jur îți spune...

8 întrebări esențiale pentru organizarea unei nunți în 2021

Nu mai este un secret pentru nimeni că industria nunților s-a schimbat enorm în...

10 tradiții ciudate de la nunți din întreaga lume

Cred că fiecare dintre noi cunoaștem anumite tradiții, mai mult sau mai puțin practicate în ziua nunții. De la furatul miresei,...

Imagine Timisoara Festival revine!

💎 După o primă ediție care a fost receptată extrem de entuziast de către comunitate în 2019, Imagine Timisoara Festival își continuă...

Tot ce trebuie să știi înainte să participi la un târg de specialitate

Înainte de a te lăsa influențat negativ de titluri de articole precum “Participarea la târguri ca expozant nu mai e rentabilă” sau...