fbpx
Home Idei si sfaturi Aranjamente florale Aspectul care întregește tabloul perfect al nunții: decorul

Aspectul care întregește tabloul perfect al nunții: decorul

E din ce in ce mai evident că un eveniment cum este o nuntă, implică o organizare care ia în calcul cel mai mic detaliu, o mobilizare de ”forțe”, toate cu un singur scop comun: un eveniment unic, un tablou de basm, în care personajele principale, mirii, să își spună povestea lor tuturor martorilor prezenți.
Nunta este considerată unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui om în toate culturile și din acest motiv este lesne de înțeles faptul că ea trebuie să fie învăluită de frumusețe, unicitate și semnificații.
Decorul nunții a cunoscut o evoluție spectaculoasă în ultimii ani. Dacă până nu demult, decorul nunții implica, în mare parte, îmbrăcatul scaunelor, aranjamentul floral pe mesele invitaților și masa de prezidiu (masa mirilor), buchetul de mireasă, lumânările nașilor, cocardele și buchetele domnișoarelor de onoare, acum decorul este dus la un alt nivel. Vorbim de decoruri tematice, de elemente personalizate care să se îmbine într-o armonie perfectă cu locația unde are loc evenimentul, precum cromatica și tipologia florilor, stilul suporturilor pe care se realizează aranjamentele florale, welcome decoration, outdoor décor, photo corners personalizate și multe altele. Evenimentul este întregit perfect și de aceste elemente de décor, care pot crea o ambianță minunată, creând vizual un tablou memorabil, pentru invitați, dar cel mai important, pentru miri.
Și cum alegem ce e mai potrivit? Cum știm ce ”merge cu ce”? Cum facem să avem imaginea de ansamblu și să avem certitudinea că în ziua evenimentului totul va arăta la fel cum ne-am imaginat? Păi, sunt două soluții simple, care din punctul meu de vedere, se întrepătrund și trebuie să fie în corelare perfectă: expunerea clară a dorințelor și stilului mirilor în materie de decor și colaborarea cu specialistul în domeniu.
Este important ca la alegerea elementelor de decor, mirii să opteze pentru elemente care să îi reprezinte, pentru detalii care să definească relația lor, lucruri cu încărcătură emoțională, astfel încât în ziua cea mai importantă pentru ei, să fie în largul lor, să vizualizeze aspecte care să le dea o stare de spirit bună, să fie relaxați în largul lor. Este unul din primele mesaje pe care le transmit și repet mirilor! Cu asta începem discuția legată de decor!
Fie că aleg decorațiuni diferite, aranjamente florale înalte sau joase, finisate sau nu, sfeșnice și felinare cu lumânări, mărturii, ghirlande sau arcade de flori, photo corner personalizat, coronițe sau buchete, rame stil tablou sau numere personalizate, outdoor decorations sau zone special amenajate pentru fotografii cu invitații, toate trebuie să îi definească, să îi reprezinte!
Iar persoana care să le transpună stilul și dorințele în realitate este specialistul, așa zisul wedding planner dacă vreți sau, la o scară mai mica, designerul floral. Relația din miri și acesta este esențială! Iar cuvântul cheie care să definească această relație este sinceritatea! Fără ea, dorințele și realitatea vis-à-vis de eveniment, se pot transforma în două lumi paralele!
Oricât de sofisticat ar suna acest titlu de wedding planner pentru unii și oricât de mult încearcă să îi diminueze importanța în organizarea evenimentului, se pare că acesta din urmă are rolul de a face ziua nunții mai frumoasă și ușoară pentru miri.
Fie că sunteți adepții unui eveniment clasic și extrem de stilat, sau vă doriți o nuntă outdoor la piscină sau ”în vie” , sau adorați marea și o nuntă în piciorele goale pe nisip, wedding planner-ul va înțelege exact tematica nunții tale și o va transpune în eleganță, în finețe, în frumos.
Realitatea zilelor noastre este că în țară foarte puțini sunt cu adevărat wedding planners și tot foarte puțini apelează la wedding planner, în adevărata accepțiune a conceptului. Majoritatea mirilor apelează la floriști, cu care discută aspectele legate de florile pentru eveniment, aceștia din urmă jucând partial și rolul de wedding planner. Nu e nimic rău în asta, atâta timp cât nu uităm esențialul: relația bazată pe sinceritate.
Wedding planner, designer floral, florist, orice denumire am primi, suntem aici pentru ca frumusețea și stilul mirilor să îl îmbinăm perfect cu experiența și profesionalismul organizatoric. Suntem aici sa creem cu entuziasm și devotament povești cu flori pentru oameni iubitori de frumos!

Text: Simina Darabant ( Blossom Events )

decor nunti
nunta outdoor
nunta in aer liber
decor masa nunta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Cum să îți planifici dimineața nunții

După luni și luni de pregătiri și planificări, sosește și Ziua Nunții. Toată lumea în jur îți spune...

8 întrebări esențiale pentru organizarea unei nunți în 2021

Nu mai este un secret pentru nimeni că industria nunților s-a schimbat enorm în...

10 tradiții ciudate de la nunți din întreaga lume

Cred că fiecare dintre noi cunoaștem anumite tradiții, mai mult sau mai puțin practicate în ziua nunții. De la furatul miresei,...

Imagine Timisoara Festival revine!

💎 După o primă ediție care a fost receptată extrem de entuziast de către comunitate în 2019, Imagine Timisoara Festival își continuă...

Tot ce trebuie să știi înainte să participi la un târg de specialitate

Înainte de a te lăsa influențat negativ de titluri de articole precum “Participarea la târguri ca expozant nu mai e rentabilă” sau...