fbpx
Home Idei si sfaturi Interviuri | Articole 10 tradiții ciudate de la nunți din întreaga lume

10 tradiții ciudate de la nunți din întreaga lume

Cred că fiecare dintre noi cunoaștem anumite tradiții, mai mult sau mai puțin practicate în ziua nunții. De la furatul miresei, la dansul găinii, aceste tradiții au fost transmise din generație în generație. Cam așa stau lucrurile în Romania, însă haideți să vedem care sunt cele mai bizare tradiții de nuntă din întreaga lume.

1. Tinerii însurăţei din tribul Tidong din Sandakan nu au voie să meargă la toaletă timp de 3 zile şi 3 nopţi şi nici să iasă din casă în acest timp, iar rudele veghează asupra respectării acestui obicei. De asemenea, se spune că cei care nu respecta tradiția, vor deveni infertili sau daca vor face copii, aceștia vor muri.

2. Căsătoria cu un copac- Se spune că în India, femeile născute ca Manlinks sunt blestemate. Acestea vor provoca moartea precoce a soților lor. Astfel se crede că singura măsură care să împiedice acest blestem este căsătoria cu un copac.

3. În triburile de masai din Kenya, nunțile sunt aranjate de părinții viitorilor miri. Cele mai ciudate tradiții sunt în dimineața dinaintea nunții când mireasa este rasă în cap și unsă cu grăsime de miel, apoi tatăl miresei scuipă în capul mieresei și pe piept, în semn de prosperitate și bogăție.

4. Plânsul dinaintea nunții. Se știe că miresele sunt mai sensibile în perioada nunții, însă în China exista o tradiție care spune că mireasa ar trebui să plângă o ora în fiecare zi timp de o lună înainte de nuntă. Cu 3 săptămâni înainte nunta, le alătură și mama miresei, cu doua săptămâni înainte de nuntă se alătură și soacra, iar cu o săptămână înainte de nuntă se alătură surorile miresei. Acest obicei simbolizează fericirea extremă. Noua nu ni se pare chiar așa, voi ce ziceți?

5. În unele regiuni din sudul USA există o tradiție care presupune îngroparea unei sticle de whiskey întoarsă cu fundul în sus în locația nunții cu o lună înainte. Se presupune că astfel vor scapă de ploaie în minunata zi.

6. Covorul uman- în insulele din Polinezia Franceză există aceasta tradiție foarte ciudată, și anume- după ce s-a terminat ceremonia, toate rudele miresei se întind pe jos cu fața spre pământ în așa fel încât să formeze un covor, iar peste acest covor vor trece tinerii însurăței.

7. Fară zâmbete- în mod normal, nunta este un eveniment fericit, însă nu și în Congo. Aici nunțile se petrec după lungi negocieri între familile mirilor, iar mireasa este vândută pentru bunuri materiale. Daca zâmbești la o astfel de nuntă, se consideră că nu iei în serios evenimentul.

8. Îngrășatul miresei- în timp ce la noi femeile se chinuie să slăbească pentru ziua nunții, în Mauritania acestea sunt forțate să se îngrașe. Se consideră că o soție plinuță aduce prosperitate și noroc în casă.

9. Cuplul francez mănâncă din resturile ramase de la nuntă. În Franța există o tradiție unica numită “La Soupe”. Obiceiul presupune ca invitații să aducă resturile de la nuntă și să le pună într-un bol în formă de vas de toaletă, iar tinerii însurăței să le mănânce. Se presupune că astfel se înlătură ghinionul.

10. Ritualul lovirii mirelui peste tălpile goale. Acest obicei își are originile în Coreea de Sud și presupune ca prietenii mirelui să îl loveasta cu un soi de pește uscat peste tălpile goale. Acest lucru l-ar face pe bărbat mai puternic și l-ar pregăti pentru noaptea nunții.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Cum să îți planifici dimineața nunții

După luni și luni de pregătiri și planificări, sosește și Ziua Nunții. Toată lumea în jur îți spune...

8 întrebări esențiale pentru organizarea unei nunți în 2021

Nu mai este un secret pentru nimeni că industria nunților s-a schimbat enorm în...

10 tradiții ciudate de la nunți din întreaga lume

Cred că fiecare dintre noi cunoaștem anumite tradiții, mai mult sau mai puțin practicate în ziua nunții. De la furatul miresei,...

Imagine Timisoara Festival revine!

💎 După o primă ediție care a fost receptată extrem de entuziast de către comunitate în 2019, Imagine Timisoara Festival își continuă...

Tot ce trebuie să știi înainte să participi la un târg de specialitate

Înainte de a te lăsa influențat negativ de titluri de articole precum “Participarea la târguri ca expozant nu mai e rentabilă” sau...